Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2010
Imej
Assalamualaikum,
Heheh ADAM DARWISY tak lama nak dapat adik baru.Saje je pi scan kat klinik aritu kat Kerteh sebelum naik ke TINGGI platform.Keputusan dia seperti yang di ramalkan.
ABANG SULONG AKU + ABANG SULONG BINI AKU = ANAK SULONG KAMI ADALAH HERO
ANAK KE-2 (AKULATU) LELAKI + ALLAHYARHAM ABG BINI AKU = INSYA ALLAH ANK KE2 LELAKI JUGA.

Maksudnya teori orang lama ni boleh pakaila.Apapun kami mengharapkan keberkatan,redha dan rahmat dari Mu ya ALLAH dengan kehadiran cahaya mata ini menambah lagi seri dalam alam perkahwinan dan rumah tangga kami.

p/s Bini aku cakap dia takde geng lagila nampaknya.Dalam rumah kami ada 3 hero dan seorang heroin.Takpe next time kita tambah lagi :p
BAB ni suspen ckit sebab
ANAK KE-3 KLUARGA AKU LELAKI + ANAK KE 3 FAMILY BINI AKU(BINI AKU SENDIRI)= ??????

TUNGUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Pake,Dungung

Imej
Assalamualaikum suma.
Heh malam tadi Alhamdulillah sampaila kami orang di Taman Perdana Paka.Ala belakang Masjid Hadhari tuuuu.
Dalam kul 11:30 malam sampaila kami dengan selamatnya.
Cuaca kat sini luar biasa ckit panas dia.(Maafla org Pake aku mungkin tak biasa kot).
Sebelum sampai tu sempat jugala kami sekeluarga "melahap"dengan jayanya di restoran kat area sempadan Kuantan Terenganu-Tekala sendiri ok.
Bini aku order Tenggiri---Hehe terus lain macam kakak tue pandang.Minta maafla bukan apa bini aku dah terbiasa di Kampung dia yang Tenggiri tue macam beli ikan Selar@Kembung je level dia.Akupn bagitau kat dia yang Tenggiri kat Semenanjung adalah antara ikan yang agak berharga$$$$$.Susah ckitla nak jumpa kecuali kalau tempah awal atau kat restoran besar2

Yang nie gambar bini dan anak kami berdua di Pangkalan LKIM kalau tak salahla.Hah mana lagi sorang???Adala celah baju Umi dia dalam perut- baru 6 bulan : )

Cuaca Panas

Assalamualaikum,
Ern dugaan kali ni datang bila kampung di sinari matahari terik berterusan.Ada sesetengah tempat dah kurang bekalan air,Kami sekeluarga Insya Allah cukup bekalan air sebab kami duk di sebelah loji rawatan air bukan sebelah tangki air..Maksud dia kalau rumah aku tak ada air "Tangki-tangki  air" di kawasan tersebut lagila tak ada air.Aku cubala try rujuk pelan proses air dan rawatan dia.Tak jauh beza macam aku di laut cuma kami ada penambahan water maker unit-reverse osmosis.Yela kalau takde,memang hampeh gila nak masak nasi,gulai dan buat sambal belacan pakai air masin.
Owh KoranG mesti tanya aku dok kat mana kan?Aku sekeluarga duduk kat Kuarters loji air Sungai Mentiga nak masuk ke Chini dan Chini Timur.
Semalam buat pembersihan tangki kat bumbung,mak ai dia punya penemuan boleh tahan-macam2 ada.Nasibla sebelum ini bukan pakai untuk daily use tapi untuk tandas dan rendam pakain je.Semalam juga aku belajar bagaimana nak buka atap genting.Dahla berat nak susun…

------------- --- --- --- ---

Assalamualaikum,sajeje aku biar tajuk dia begitu sebab aku pun tak tau nak tulis apa.Terpaksala trip kali nie aku balik lewat ckit sebab aku nak ke Paka ambik kunci umah adik aku dan buat gambar siap terus untuk permohonan "Drebar enjin Kelas 2(ICE).Leceh betul la zaman begitu maju pun masih nak bergambar gambar.Sepatutnya benda macam tu tak payah just snap dan key in dalam diaorang punya data system dah ok.Hehehe tue bagi aku la.
Takpe nanti sambun lagila

Perginya Seorang Hamba

Imej
Dua hari lepas aku di inform isteri aku yang allahyarham jiran aku telah meninggal dunia.Dia lebih di kenali sebagai "Ayah Long" di kalangan  adik beradik aku dan Din Pomen dikalangan penduduk Cini 4 .Al Fatihah untuk beliau semoga di tempatkan bersama2 orang yang soleh dan salam takziah di ucapkan untuk keluarga Abe,Kak Long,Kak Samsah,Ami dan semuanya. Maaflah Sham tak dapat balik kerana bertugas di Laut China Selatan  AL-FATIHAH