Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2010

Perjalanan Ke J-Town

Imej
Assalamualaikum,
Hari ni kami sekeluarga dah sampai ke Kampung kamiorang,Alhamdulillah kami dah sampai dengan selamatnya.Hujan agak lebat malam tadi tp bantai semacamje laju,sampai je di Lebuhraya Pantai Timur air bertakung la kat atas jalan2tu.Kereta kami yang fully loaded dgn barangpun boleh bergerak setempat (spinning)-tayar penuh bunga lagi.Bayangkan kalau kereta yg ringan2 bahaya.
Lepas peristiwa tu slowla sikitkan,tiba2 my wife inform yang Adam demam.Cancel ke simpang Gambang terus patah balik ke bandar Kuantan cari klinik.Mmg betul 39 degree c consider demam.
   Doktor on duty masukkan ubat melaui dubur Adam.Selepas ambik ubat kami teruskan perjalanan ke kampung.Bantai beradu dengan kereta Idaman Honda Odyssey Absolute
For sure kalah la kami sekeluarga,gila apa 170+++ tak dapat cium asap ekzos pun.
Kepada yang baca jangan tiru aksi ni di rumah apatah lagi dijalanraya 


Cerita pasal J-Town terpaksa kami cancel atas sebab-sebab komitmen ayah terhadap kerja2 perladangannya yang tak…

Cabar Diri Untuk Berjaya

Kejayaan bukanlah suatu misteri yang tidak terungkap. Malah sekiranya seseorang itu telah melakukan sesuatu perkara maka orang lain pasti mampu melakukannya juga. Kita mungkin tidak bercita-cita terlalu tinggi seperti Datuk Azhar Mansor yang berlayar di lautan luas seorang diri; atau seperti Datuk Abdul Malek yang berenang merentasi Selat Inggeris; atau seperti Shalin Zulkifli yang menjadi ratu bowling negara; atau seperti Yap Sui Lin yang mendapat 16A dalam SPMnya.

Tetapi janganlah pula sekadar selesa dengan pencapaian yang biasa hingga tiada apa yang boleh dibanggakan oleh kita atau yang boleh diceritakan kepada anak cucu kita nanti. Sekurang-kurangnya, kalau kita sebagai pekerja maka berusahalah untuk menjadi pekerja yang cemerlang hingga menerima anugerah dari majikan. Kalau kita seorang usahawan binalah empayar perniagaan kita yang mampu diwarisi oleh anak cucu. Kalau kita sebagai seorang pelajar belajarlah dan berusahalah hingga sampai ke peringkat yang tertinggi.

Kejayaan boleh…

Bukit Mentok dan Saham Yang Tak Paham

Imej
Assalamualikum,
Hehe pagi tadi sampaila kami sekeluarga di Bukit Mentok Kemaman.Lepas ambik kunci dari tuan rumah "Homestay" kami  pun check inla masuk. Bagi kami memang cantik dan amat berpatutan dgn harga yang ditawarkan. Korang tengokla gambar2 yang bini saya snap memang dalam kelas tersendiri.lagi satu lupa plak nak bagitau yang broadband juga disediakan dgn password...............hehehe nak tau kena check in dulula kan,jangan mare aaaaaaaaaaa Malamni spoil ckit sebab kami singgah kedai nak makan kononnya tp masakan kedai kat situ amat "kureng".Bukan tak bersyukur tp sbg manusia biasa kita dapat rasala kan naluri kemanusiaan tu wujud yg mana sentiasa hendak kesedapan.Okeh takpe kita tinggal dulu babtu sebab dah nak masuk tido sebab drive subuh td masih terasa letihnya.  Pasal sahamtu nantila saya cerita,takde mood pulak rasa sebab selera makan terbantut......ermmmm nak makan apa yek sebelum tido nie??? 










Saujana Utama

Imej
Assalamualaikum,
Saya sekelurga di Saujana Utama kawasan yg di conquer oleh glomac for time being.Cantik2 rumah area sini.T/hari tadi ada la pergi jumpa pegawai Bank islam untuk cek berapa range yang saya mampu utuk loan rumah.Almaklumlah orang macam saya nie duit cash tak banyak so jadi kenala berhutang dahulu.Alhamdulillah buat masa nie hutang2 terkawal dam masih di bawah kawalan- Alhamdulillah.

Dalam masa yg sama,adala call nak service kat Nissan kat Batu Caves tp operator tu kata kena buat Major services petang baru dapat ambik kereta....Adusssss nak balik Kemaman Terengganu petang ni jadi tak jadila hantar.Erm kena tepon Pahang service center dulu samaada Temerloh @ Kuantan.
Gambar nanti upload...













Dilema...

Assalamualaikum,
Nie dilema bukan apa pasal nak pindah tempat kerja dan sambung belajar.Kekadang bila di perhatikan sesetengah orang rajin sangat lompat kompeni sana sini.Memang tabik springla sama dia orang sebab berani to take challenge.
Macam biasa diri ini tak berani walaupun ada keinginan tinggi nak ke tempat lain.Permasalahan sekarang adalah antara nak continue degree dan pergi ke new locations untuk kerja dan semestinya kompeni yang sama - kebanggaan Malaysia kononnya (betulke?) Proud to be part of it.
Blaja sampai degree dan hingga master ni memang impian yang di inginkan dari kecil lagi tapi yela mungkin belum ada rezeki time yang lepas dan sekarang rasanya adalah masa yang sesuai gamaknya.Takpe bincang ngan orang rumah dulu.

Kesian wife aku trip ni jarang dapat tepon coz line kat remote ada masalah kad komunikasi katanya.Yang aku nak marah sebab pakai barang Israel.C'mon men banyak lagi negara lain yang boleh buat - kadang2 buat kita terpikir, kita marah Israel tp dalam …

Perjalanan Ini Di Teruskan...

Imej
Assalamualaikum,
Tak ada apa2 pun dengan tajuk ni tp saja mukadimah cerita nak bawa anak dan isteri eh eh pembetulan anak-anak dan isteri (dah 2 hero rupanya ) balik ke Cini Pahang.Status nak sewa rumah di Kerteh pun blum tau lagi.
Ada cerita menarik juga masa balik ke Bintulu aritu berkenaan dengan pelaburan hartanah.Erm bunyi macam tajuk berat sikit tapi menarik untuk diperbincangkan.Sebelah seat masa dalam flight aritu adalah seorang guru yang layak di gelar ibu,alangkah bagusnya kalau semua rakyat Mbergalaysia berperangai seperti beliau dengan adat dan tatasusila yang mencerminkan ketulenan orang Melayu.Ilmu yang diajar beliau walaupun dalam masa tak sampai sejam amat berguna dan mengujakan orang seperti saya ni kerana dia bercerita atas dasar pengalamannya sebagai tuan hartanah dan bukan teori semata-mata.Yang bestnya bagaimana dia bermula dari modal yang sedikit dan perancangan betul.Ui kalau di seminarkan ni banyak juga nak bayar fee ni.
Apa2 pun Alhamdulillah dapat juga berjum…