Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2009

Rumah Baru

Imej
Tadi petang sebab boring sesangat aku ajakla bini aku pergi tengok rumah yang aku beli last year dari BBC.Klau tak salah no 328 IRIS Apartment,Bintulu.
Masa aku beli tu masih dalam pembinaan sekarang dah nak siap kot.Aku terjumpa ada uncle dalam on site office lepas aku tanya dia agak2 bila boleh duduk?(sbb nampak mcm bos kontraktor binaan)Dia cakap bulan depan.Ermm esok bukan bulan depanke? :p
Aku try survey pastu nampak pintu tak kunci aku masuk jela jengok rumah yang aku dah tempahtu.Kebetulan bini aku ada bawa hset cam dia aku snapla sikit walaupun blum siap sepenuhnya.






























Sesak Nafas

Tadi dok sembang-sembang dengan kawan kat kedai area Medan Jaya dgn member2,Zaidel dan Musa.Dok cerita kesah masing2.Semua topik masuk, biasala jarang jumpa.
Tapi bila masuk bab kesihatan aku dah bimbang ckit,mana tak cuak dah banyak kes aku dengar pasal cerita sesak nafas kat Bintulu ni dan skang yang terlibat ni semua taulan terdekat aku ni.
Mula2 aku sampai Bintulu ni pun aku dah dengar pasal benda2 ni tp aku ignore je sbb tak kena kat aku atau org terdekat.
Nak ckap bahasa senang udara sini tercemar tahap teruk.Sapa2 yg ada asma ckit2 tu aku advise tak payahla datang sini kot takut makin teruk.
Niela antara yang menyebabkan aku membuak buak nak bawa anak bini aku balik kampung aku.
Ngeri sangat aku dengar dari kawan2 aku yg mengalami dan terpaksa menempuhi kejadian tu.
Ya Allah tabahkanla hati2 mereka menharungi cabaran dan dugaan Mu.Amin Ya Rabbal A'lamin

Aspirasi

Imej
Tadi dok cek gmail sambil jaga hero kami, tiba-tiba ada satu tajuk email yg menarik minat aku untuk membacanya sampai abis.Nak buat ulasan aku tak pandai sangat so aku copy jela dari sana senang tak celaru klau orang lain baca.Inila dia..English version only.(Maaf yek maleh nak translate)


Friends, make sure you read this story until the end

POWER OF MONEY

By Adam Khoo - Singapore's youngest millionaire at 26 yrs.

I travel around the region pretty frequently, having to visit and
conduct seminars at my offices in Malaysia, Indonesia, Thailand and
Suzhou (China).

I am in the airport almost every other week so I get to bump into many
people who have attended my seminars or have read my books.

Recently, someone came up to me on a plane to KL and looked rather
shocked. He asked, 'How come a millionaire like you is traveling
economy?' My reply was, 'That's why I am a millionaire. ' He still
looked pretty confused.

This again confirms that greatest lie ever told about wealth (whi…

2nd Car

Macam ne nak cakap ek,,,,aku perlukannya untuk aku pergi pergi kerja.Alasan nya bila rasa nak tinggal di airport Kerteh takla ralat sangatkn.2 minngu tinggal kat sana tanpa bumbungpn tak kisah sangat.
Erm skang aku minta tolong Along aku usahakan sbb dia ramai contact especially bab2 kereta ni.Harap dapatla kereta tue sebelum aku naik ke laut semula