Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2009

Makang Malang (Makan Malam)

Imej
Alhamdulillah sempatla kami orang mlm tadi cari tempat-tempat yang perlu seperti bank,kedai servis kerete,kedai makan dan kedai2 kain.KEDAI KAIN??????????Eh perluke? Mestila untuk orang ompuan kata bini aku.

Dalam pencarian di malam sambil hujan mencurah-curah jumpala kedai makan (eleh kedai dekat ngan hotel je sebab tempat lain dah tutup).Thank you bro tokey kedai sebab kasi tempat special since aku bawa Adam sekali.Rating food 4.5/5 star.Waiting serve 5/5 star.Price berbaloi-baloi.
1.Siakap 3 rasa
2.Kailan ikan masin
3.Teh o limau suam.
4.Milo Suam
5.Air suam.
RM 25.60

Perjalanan Ke Kuala Terengganu

Imej
Assalamualaikum and good day,
Harini aku sekeluarga ke KT.Aku saja jer try jalan Nyabor,Mukhtafi Billah Shah highway...........nah kau menyesal sekejap.Bukan apa jalan macam ada periuk api kena elak kiri kanan.Mungkin dalam proses nak siap kot.(kot apa, aku lalu dalam tahun 2003 pun mcmtu jugak hehehe)
Disebabkan hujan tak henti-henti aku tak berapa berani nak berenti mana-mana kot air naik tengah-tengah jalan pitam dibuatnya nanti.ga Aku tengok kiri kanan air dah nak penuh sungai.Ada juga sign board "BANJIR DIHADAPAN" dah di letak di tepi2 jalan dan sebelum jambatan.Walau bagaimanapun Alhamdulillah kami sampai seperti yang dirancangkan.
Gambar sepanjang jalan tak ambik sebab ujan sampaila la nie belum surut-surut.Takpela aku lepak dulu sekeluarga di Grand Continental KT.




Simptom-simptom....

Assalamualaikum and very good day,
Hari ni ni laut Cina Selatan amat tenang skali tapi sayang tak setenang perutku.Entah sejak subuh yang aku perasan aku terasa mual yang amat sangat.Bila chef cook ajak makan semalampun aku tolak biasanya aku nang kaki makan especially dalam kapal.
Pagi tadi atas rig menu nasi minyak ikan kayu,tengok ikan pun aku dah tak ingin bukan nak kerek@berlagak tapi entah macammana timbul perasaan begitu.Tiba-tiba aku syak something...................jeng jeng tum tum tam dam dam dun
hehehe thrill sikitla kan
Pada pengalaman aku yang lepas-lepas macam bermaksud bini aku mengandung,eh adake isteri mengandung suami alahan?aku dulu memang 101% tak percaya benda2 mcmni biasala orang moden katakan.Tapi dah kena skali dengan batang tubuh sendiri baru tau haha.Bini aku rilek je sepanjang megandung anak kami, aku pulak lebih2 tak boleh bau itu,tak boleh bau ini especially ikan diulangi ikan!
Nie dah dikira simptom yang sama ni so aku suruhla bini pergi cek kot2la mengandung…

Sarapan dan Adab Potong Kuku

Imej
Alhamdulillah pagi2 lg aku dah dapat call wife aku dalam kul 6 am klau tak silap.Hero Adam biasala tengah tidor sedap sebab kenyang nyusu uminya.Selepas wife cerita ckit2 pasal perjalanan escort bebudak UPM ke Miri aku pun minta diri untuk sarapan.Jangan lupa bersarapan kerana sarapan adalah penting untuk kesihatan dan kajian menunjukkan yang orang yang tidak bersarapan mempunyai potensi yg lebih besar untuk obes@gemuk berlebihan.

Owh ye hari nie baru teringat hari Isnin nak potong kukulah,kebetulan ada masa kan.
Tengah dok belek2 email2 lama dari kengkawan tetiba terbaca satu article yang aku simpan dalam personal folder.Alangkah bagusnya klau aku dapat kongsi dgn orang lain so the best way aku publish la kat sini untuk tatapan umum.

The Irreplaceable Void

A nice story and a good reminder to us all ......................



Four years ago, an accident took my beloved wife away and very often I
wonder, how does my wife, feel right now? She must be feeling extremely sad
for leaving a husband who is incapable to taking care of the house and the
kid 'cos that is the exact feeling that I have, as I feel that I have
failed to provide for the physical and emotional needs of my child, and
failed to be the dad and mum for my child.
There was one par ti cular da y, when I had an emergency at work. Hence, I
had to leave home whilst my child was still sleeping. So thinking that
there was still rice leftovers, I hastily cooked an egg and left after
informing my sleepy child.
With the double roles, I am often exhausted at work as well as when I am
home. So after a long day, I came home, totally drained of all energy. So
with just a brief hug and kiss for my child, I went straight into the room,
skipping dinner. However, when I jumped into my bed with intention of…

Communication

Imej

Musim Tengkujuh

Imej
Salam,
Hari ni first day aku naik ke tempat aku kerja,
Ombak dan angin mmg luar biasa sedikit keadannya.
Musim tengkujuhla katakan
Sebut musim tengkujuh mengingatkan aku zaman aku kecik-kecik dulu tau....
Dulu sebut je musim tengkujuh apa yg terbayang dalam kepala aku ialah jeng jeng jeng
"TAHAN PUKAT IKAN"bersama kawan-kawan.Hehe best tau, banyak ikan time ni sbb banjir ikan terpaksa kluar dari lubok masing2.Kekadang tue aku tahan atas jalan raya je, mmg banyak ikan yang sangkut termasukla keli,haruan,bujuk,sebarau,lampam dan kekadang ikan tapah.


Tapi la nie kurang dah ujan sebab mood musim la nie pn dah tak tentu,dulu masa sekolah yg cikgu ajar (sbb ada dlm buku teks Alam dan Manusia.*buku ni dah tak wujud kot) monsun timur laut ni berlaku pada November hingga Mac yang membawa hujan lebat ke pantai timur, masa niela banjir-banjir besar berlaku kat negeri-negeri ni termasukla kampung aku.

Niela ikan2 yang menjadi kegemaran aku klau pergi memukat.Aku ambik dari internet je sbb yang …