Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2010

Rezeki Yang Tidak Di Sangka2

Imej
Surah ini di petik dari Surah At Talaq ayat 2 dan 3 atau lebih di kenali sebagai ayat 1000 Dinar.
Banyak kelebihan surah ni sama ada yg tersurat dan tersirat.Saya rasa semua tahu dan ada pengalaman tersendiri.Oleh itu amalkanlah-ini pesanan untuk diri sendiri dan keluarga tercinta.
Apa yang penting percaya dengan yakin semuanya millik Allah dan dia berhak menentukan apa yang terbaik untuk kita sebagai hambanya di atas muka bumi yg fana ini.


p/s :baru dapat ptg tadi dgn tidak di sangka2.Terbesar dalam hidup aku buat masa ini

Damage Control Team Training at Telok Kalong - 2

Imej
Seperti yg di janji dan di kata, Inila dia Gambar2 Damage Control Team Training at Telok Kalong......Enjoy


Damage Control Team Training at Telok Kalong

Assalamualaikum,hehe petang semalam baru aku sampai ke Rumah dari Kerteh.Saje je aku nak test kereta Zaharuddin dgn "Pijo" (Peugeot 406) dia.Mak ai.... bedesup dia pecut : ).
Sampai kuantan Hujan lebat ckit.Tiba2 hset 3315 aku berbunyi .Mak aku kirim beli keropok lekor.....alamak dah sampai Kuantan dah ni tp demi tidak mengecewakan harapan seorang ibu aku singgah la jap kat batu lapan(8) kalau tak salah, aku belila keropok.Boleh tahan tak sedapnya :(   .Takpela janji ada.

Pasal training tue aku tak nak komen sangat tp yg frust ckit macamne aku boleh tertinggal aku punya kemera dahhhhhhhhhhh.Takpela nanti naik laut aku uploadla gambar2 kalau line sana megizinkan.Maklumla line macam biskut kejap ada kejap takde.Sometime picture can give you more words rather than one picture.
Yang aku tau dan aware training mcmnie memang memenatkan tak kirala dimana aku berada samaada di Borneo maupun di Semenanjung Malaysia.

Aku berdoa dan berharap agar apa yg kami orang belajar pasal "l…

"Allah Selamatkan Adam Darwisy,Allah Selamatkan Kamu........"

Imej
Assalamualaikum,
Yang atastue kalau korang perasan tue lirik lagu hari lahir zaman P Ramlee dulu2 dalam cerita Hj Bakhil (Labu-labi).
Aku dendangkan khas untuk anak Sulong kami sempena sambutan hari lahirnya yg petama.Aku dgn wife buat kecik2 je kat rumah sewa JBA.Kami orang sambut dgn anak2 staff JBA kat sini.Alhamdulillah Tok Nab dgn Tok Rahim datang sekali menyambutnya dgn rasa gembira.



Alangkah bahagia bila kita tengok sendiri perkembangan anak2 kita di depan mata,macammana dia start nak merangkak dari berbaring,berjalan,dan start nak berlari.Hahaha alangkah indah bila dikenang kembali...
Sebabtu aku kadang heran yg amat sangat macamne bila tgk berita yg kanak2 seangkatan dengan Adam di lemparkan di tepi-tepi longkang,tong sampah dan sbgnya.Tubuh mulus,putih gebu dan semestinya tidak pernah tercemar dosa gamak diperlakukan sedemikian kerana dosa sepasang "binatang lain" (aku tak tau gelaran apa yg lg teruk dari ni).
Sekarang ni bila baca berita,tgk tv dah macam trend bua…