Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

PD Update

Imej
Salam,
Seperti yg di janji aku pun pila ambik bini aku di LCCT untuk bercuti ke PD.Kebetulan 14/1/2010 adalah hari keputeraan YDPB Negeri Sembilan so public holiday dan penuh sesakla pantai di PD.Sebagaimana rakyat yg mempunyai sistem beraja dan berpelembagaan, walaupun aku bukan orang nogori 9 tp patik totap nak ucapkan semoga baginda sentiasa panjang umur dan di beri keazaman,kekuatan dan di beri petunjuk oleh Nya untuk memerintah nogori yg makmur itu.

First food aku di PD









Niela aktiviti yg sempat di buat.........ala orang ada anak kecik ckit2 jela dapat bergerak kan.
Sempat juakla "ngabas"= melawat kata orang kakak mak aku dgn gelaran Mak Ndak.Pak Ndak aku ex army kor armor dulu.la ni dok mengajar bahasa arab di masjuid kat rumah dia Perumahan Sungkala.
Sempat jugala merasa Satay Kajang di PD?????
Ok la tu dah sampai sini di punya kajang................ala bukan jauhpun








Tunggu Masa

Dalam dok tunggu masa ni terpikir pulak aku sampai bila la nak kerja macamnie, tp aku bsersyukur sesangat sbb masih di beri kekuatan untuk menggalas tugas sebagai hambaNYa dan Abi kepada seorang anak (buat masa ni)dan seorang suami kepada seorang isteri.
Yala bila lagila nak mendekatkan diri padaNya melalui kelas2 agama dan menambah ilmu dunia dan akhirat.Memangla teknologi di hujung jari dengan internet,cd,mp3 dan sbgnya tapi pengajaran secara live dia punya feel tue lain sikit.(rasa akula,orang lain no comment).
Takpe2 insya Allah aku akan cuba selesaikan target aku sepanjang berada di PMO ini.Mungkin ini juga ujian untuk aku mengotakan janji aku dengan isteri suatu ketika dulu untuk mendapatkan sesuatu dari penghijrahan aku dari Sarawak ke Negeri Pantai Timur ini.
Erm sebenarnya tunggu masa apa nie?Suspen je bunyi kan?
Tak ada yang suspen ini dia masa untuk..............

Daripada Abu Hurairah RA : Rasulullah SAW ditanya, apakah solat yang paling afdhal selepas solat fardhu? Baginda menj…

Termenung nak Balik

Imej
ASSALAMUALAIKUM,
HEHE teringat betul aku kat anak aku ni...............
bila la hari Rabu ni.Macam nila kalau jd macam aku ni.
Aih takpe balik nie dah macam-mcm plan ada dalam kepala aku ni.
Apa yek...erm nak beli mop ngan penyapu lembut untuk nak sapu kat rumah baru sewa aku tue di kuartes JBA sg Mentiga.
Penyapu lidi aku dah "raut" sebelum aku balik kerja aritue.Raut tue mungkin perkataan orang2 utara yg maksudnya perbuatan memisahkan sesuatu yg kita tak mahu.Sbg contoh memisahkan daun kelapa/sawit dari lidinya,atau buluh yg hendak di haluskan untuk di jadikan penyapu.Tapi la nie jarang sgt aku jumpa penyapu yg di buat dari buloh,mahal kot...maksud aku bukan batang pemegamg dia tp yg kat bawah tue.
Apa lgo owh..ya itu dia aku nak pi register ambik MUET kat PPD Pekan Pahang.Haha dah tua2 pun nak ambik MUET lg.What to do-Requirement nak ambik degree and compulsory for graduate.Takpela aku letak je sbg salah satu azam aku tahunni.
Niela gambar aku dok termenung nak tunggu waktu bal…

Tanjung Tuan Port Dickson

Assalamualaikum,
Ermm trip nie aku plan dengan wife nak bercuti jap ke PD.Lama dah tak jumpa ooooiiii.Niela orang cakap atas "tuntutan kerja."Mana nak stay belum confirm tp insya Allah will arrange soon.
Aku ambik wife dan anak di LCCT kemudian akan terus ke PD.Tapi sebelum tue rasanya nak singgah di Masjid dekat KLIA jap lama dah tak singgah sana.Last masa aku ambik bini untuk celebrate raya Qurban 2009.Masa nak hantar bini dan anak balik Bintulu masjid tu tengah maintenance.

Apa-apapun any update akan tercoretla disini kemudian...........