Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

Permohonan Tiada Jawapan

Imej
Assalamualaikum,
Wah dah sehari rupanya saya pijak tanah ni.Cantik nya dunia yang Allah cipta dan semestinya ragam manusia yang pelbagai menambahkan lagi keunikannya.
Saja je nak tulis pasal antar permohonan nak minta kerja kat middle east tapi tak berjawab..heh sindrom ni bukan kena kat orang Malaysia je tapi kebanyakan syarikat asing pun 2 kali 5 je.Dah tau tanak bagi job just reply jelar 'ur aplication not succesfull' susahke?apara-ni marah sebab adik-adik saya pun masa dulu2 minta kerja sama juga kena macam ni dan boleh kata semua yang minta kerja dan tak dapat, tak pernah terima pun jawapan.Namun kini sesetengah syarikat ada menyatakan yang kalau tak terima jawapan sekian-sekian bulan maknanya jangan nak buh harapan lagi la yer...carila tempat lain dan diikuti dengan D.U.I.T
Dulu masa minta kat salah sebuah power plant di N9 pun sama juga.Kerana semangat ingin tahu kita tepon la diaorang dan jawapanya ialah "Ala cik kalau ada,adala nanti kami call,kalau takde takdela…

Ceria ku Bersama Assignment

Assalamualaikum,
Beginilah kot rasanya jadi student sambil belajar,memang ada tekanan tetapi kalau kawan sekeliling ada bagi sokongan memang rasa rasa bersamangat baban punya.Deh tak boleh tulis panjang sbb ada kerja nak buatt...biasala appraisal atau kata orang melayu angkut bakul sendiri...erm takkan nak angkat bakul orang karang kena hukuman baru tau.