Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2011

Semester 3

Alhamdulillah ,
Kali ini just nak cerita sikit pasal life student.Dah sem 3 rupanya dan bermaksud dah hampir setahun diri jadi pelajar balik di OUM Pahang.Kadang-kadang sesak jugak dengan assignment yang datang mencurah-curah dekat dgn tgh bulan ni.Yelah nama dah makan gaji mmg macamtula pasang surut dia jd nak buat asignment pun takde mood.
Hahah ada kaitan ke?
Alasan!
Sebenarnya nak buat tp line internet jeap ada jap "nadai".Lemah betul.(alasan lagi).
Tapi alhamdulillah berkat sokongan isteri yang tak pernah kurang membuatkan diri ini betambah motibasi tambahan pula memikirkan contoh dan teladan untuk amanah kami - Adam Darwisy & Daiyan Danish ~ Abi dan Umi sayang kamu berdua.

Harimau Mati Meniggalkan Belang Manusia Mati Meninggalkan.....

Imej
Assalamualaikum,
Hari ni masih di KM-1 milik Kencana Petroleum.
Terima email daripada AP recruitment yang saya kena attend satu lagi test yg di panggil Stress Test.Hui ni macam tikus kecil yang lari dalam kandang kecil apa yerrrr nama dia.Hemster!!!
Insya Allah mesin macamnilah kot yang saya kena lari-lari bapak (anak dah 2 maksudnya kena jadi bapakla)
    Insya Allah akan di buat di Kuantan dam semestinya Isteri dan anak-anak berdua tu akan ikut.Kita Kasi Gegar KMC Huhuhu dan Kedai Ayam Penyek depan bangunan tersebut.
Opss berbalik kepada tajuk utama tadi ...erm agak-agak apa yang aku boleh saya tinggalkan? Nie kena berfikir secara rasional dan dalam serta mematuhi syariat Islam.
Mengubah dunia menjadi lebih baik? Huit siapalah saya.Insan kerdil ~ tapi ianya boleh bermula dari saya dengan sumbangan yang kecil. Tak ada orang tahu, ermm perlu ke untuk semua tahu?Tepuk dada tanyalah iman.
   Tetapi yang penting agar ia dapat dijadikan sebagai doa-doa atau saham akhirat kita apabila berad…

Daripada Seketul Arang Batu Menjadi Permata

Imej
Assalamualaikum,
Tertarik dengan kisah mendiang Steve (apple) yang mana pernah terdengar di telinga ini bahawa prinsip hidupnya adalah "Apa yang boleh disumbangkan olehnya pada masyarakat dunia sebelum dia tiada kesempatan itu (mati) "
Sehingga kini terbukti dia telah menyumbangkan sesuatu dan memberi inspirasi pada diriku sendiri ~ Apa yang telah aku sumbangkan pada agamaku,keluargaku, dan masyarakat sekeliling aku?
 Motivasi telah bernyala dan harap akan terus marak sehingga ke akhir waktu di temani isteri dan anak-anak tercinta demi mencapai impian kami bersama.

Bekerjalah bersungguh-sungguh seakan hidup selamanya dan beribadatlah bersungguh-sungguh seakan mati esok hari.

Baju dan Hero-hero

Imej
Assalamualikum,
Huhu personal sikit tajuk ni tapi tak apalah untuk kenangan masa depan.
Dulu-dulu selalu mentua dan nenek bini (Nek Ling) saya pesan ~ Simpan baju ko ya kei anak tido takut nya ngenang ada juak bau badan abinya disiya.

Dan sekarang  saya masih tinggalkan baju itu, tapi bukan untuk hero2 kami tetapi untuk ....
Biarlah rahsia kat Dato' CT.

Sekarang Abang Adam dah boleh bersembang dengan saya dan uminya, kekadang nak marah pun ada dengan perangainya yang suka mendesak tetapi itulah ragam yang membuatkan saya sendiri kengkadang mengenangnya jauh di tengah lautan.Adik Daiyan dah tumbuh gigi di bahagian atas~ alamat dapat adik lelaki kata orang Sarawak.
Dia kecik sikit fizikalnya berbanding abangnya pada umur yang sama tetapi kekuatan fizikalnya adalah lebih berbanding abangnya.Kelebihan masing-masing yang diberikan olehNya.
Setakat ni dulu.
End of text.